Η Εταιρεία μας

 
Γνωρίστε την εταιρεία μας

Καλώς ήρθατε στη Sidmetal sa

Το 1960 ιδρύθηκε η εταιρεία των Αφοί Σταύρου και Δημήτρη Παντελίδη με σκοπό την εμπορεία και επεξεργασία σιδηρούχων και μη σιδηρούχων μετάλλων. Η αγάπη προς την ανακύκλωση και η μεγάλη εμπειρία του πατέρα μας Σταύρου Παντελίδη ώθησαν και τους υιούς του να ασχοληθούν με την ανακύκλωση και ιδρύσουν το 1988 στη Θεσσαλονίκη την ΣΙΔΜΕΤΑΛ ΑΒΕΕ.

Οι εξαγωγές μη σιδηρούχων σκραπ μετάλλων όπως αλουμίνιο, χαλκός, ορείχαλκος, ανοξείδωτο (Al-Cu-Br-St.St.) κ.α. σε χαλυβουργίες και εργοστάσια στην Ευρώπη βοήθησαν σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας και το 2004 μεταφέρθηκαν σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε έκταση 17000 m2, στη βιομηχανική περιοχή της Νεοχωρούδας, πολύ κοντά στην αερογέφυρα της Ν. Εγνατίας.

Οι σημαντικές επενδύσεις σε καινούριο εξοπλισμό για την επεξεργασία των μετάλλων, το έμπειρο προσωπικό, οι συνεχείς προσπάθειες για νέες μεθόδους επεξεργασίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς και εκθέσεις, ο σεβασμός στους προμηθευτές και τους πελάτες, καθιέρωσαν την ΣΙΔΜΕΤΑΛ στο χώρο της ανακύκλωσης στην Ελλάδα.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν το εμπόριο και την επεξεργασία όλων των σιδηρούχων και μη σιδηρούχων μετάλλων. Τρόποι επεξεργασίας είναι η διαλογή, δεματοποίηση – πακετάρισμα, κόψιμο (τεμαχισμός) και η άλεση. Εκτός των σκραπ μετάλλων, η εταιρεία διατηρεί αποθηκευτικό χώρο στην Αθήνα, όπου ασχολείται παράλληλα με το εμπόριο προϊόντων ορειχάλκου, χαλκού και αλουμινίου, αλλά συλλέγει επίσης και σκραπ μέταλλα, τα οποία στέλνει στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω επεξεργασία.

Τα προϊόντα του ορειχάλκου – χαλκού – αλουμινίου, δηλαδή ράβδοι – φύλλα – σωλήνες – σύρματα, εισάγονται κυρίως από την Ευρώπη, με βάση όλα τα διεθνή πρότυπα ποιότητας. Τα υλικά αυτά διοχετεύονται σε εργοστάσια στην Ελληνική αγορά, τα οποία παράγουν εξαρτήματα ύδρευσης, θέρμανσης, διακόσμησης κ.α.

Η εταιρεία συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις με σκοπό την προβολή, ενημέρωση και τη δημιουργία νέων επαφών με καινούριες αγορές και συνεργάτες.